Σελίδες

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Νέο τηλεοπτικό τοπίο µε τη συνεργασία της TVS και της «Νέας Τηλεόρασης»

 Ποιοτική τοπική τηλεόραση που θα προσφέρει αντικειµενική ενηµέρωση και θα στηρίζεται σε πόρους που θα προέρχονται µόνο από την διαφήµιση  ήταν οι λόγοι που ώθησαν  τον  προέδρο και διευθύνοντα σύµβουλου του τηλεοπτικού σταθµού“ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ TVS ΣΕΡΡΕΣ Α.Ε.”  Νίκου Τσέπελα και του µετόχου του τηλεοπτικού σταθµού “ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ – ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε” Γιώργου Μπαντοτάκη να ενώσουν τις δυνάµεις τους, συγχωνεύοντας τα....
διαφηµιστικά τµήµατα των δύο τοπικών ιδιωτικών σταθµών και να συνεργάζονται στο εξής αρµονικά στο ειδησεογραφικό κοµµάτι συµπληρώνοντας ο ένας, τον άλλο...

Τα παραπάνω τόνισαν οι διευθύνσεις των δύο τηλεοπτικών σταθµών σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθµού «ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» δια των εκπροσώπων τους Νίκου Τσέπελα και Γιώργου Μπαντοτάκη.
Η συνέντευξη είχε θέµα: «Η άµεση λειτουργία κοινού Διαφηµιστικού Τµήµατος των δύο τηλεοπτικών σταθµών και η συνεργασία τους σε άλλους τοµείς και δράσεις στο µέλλον».
Ο Νίκος Τσέπελας υποστήριξε ότι ένα όνειρο ετών υλοποιείται µε την ενοποίηση των δύο τηλεοπτικών σταθµών και την δηµιουργία µίας υγιούς επιχείρησης στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενηµέρωσης.
«Σήµερα για µένα και τον Γιώργο Μπαντοτάκη είναι µία πολύ µεγάλη µέρα. Αυτή την ηµέρα την ονειρεύτηκα πριν πολλά χρόνια. Επιτέλους δηµιουργείται κάτι το υγιές στο χώρο των ΜΜΕ. Εµείς κάνουµε την αρχή. Η συνεργασία των δύο τηλεοπτικών σταθµών είναι προς όφελος της ίδιας της κοινωνίας. Είναι η κατάλληλη εποχή να υλοποιηθεί η συγχώνευση. Αυτή η συνένωση – συνεργασία θα προσδώσει υγεία. Εχουµε ένα µεγάλο προτέρηµα, εµείς σαν επιχείρηση αλλά και ο Γιώργος Μπαντοτάκης που ήρθε στο χώρο µας. Το πλεονέκτηµα µας είναι ότι δεν εκβιάσαµε και δεν λαδωθήκαµε ποτέ και από κανέναν. Σίγουρα όπως όλες οι επιχειρήσεις έτσι και εµείς έχουµε τα δικά µας προβλήµατα, είµαστε όµως σε καλύτερη κατάσταση από τις άλλες οµοειδείς επιχειρήσεις,  και τούτο γιατί αν οι άλλες επιχειρήσεις έχουν δέκα προβλήµατα εµείς έχουµε τρία. Γι’ αυτό είµαστε καλύτερα από τους άλλους»
 Ο Νίκος Τσέπελας εµφανίστηκε βέβαιος ότι το παράδειγµα της ενοποίησης των δυνάµεων στο χώρο των τοπικών ΜΜΕ θα ακολουθήσουν και άλλοι επιχειρηµατίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Παράλληλα εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός όπως είπε ότι κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί τα νέα δεδοµένα που έχουν δηµιουργηθεί στη χώρα µας.
«Κάποιοι συνεχίζουν να θέλουν να το παίζουν ρυθµιστές. Σήµερα µε την απόφαση µας αλλάζουν κάποια πράγµατα και φεύγουµε από την ασθένεια του εκβιασµού και περνάµε στην ασθένεια της υγιούς επιχειρηµατικής συνεργασίας». Αποκάλυψε δε ότι η σκέψη της συνεργασίας και των συζητήσεων λαµβάνουν χώρα εδώ και αρκετό χρονικό διάστηµα.

 Θα εξυγιανθεί ο χώρος των ΜΜΕ

 Από την πλευρά του ο Γεώργιος Μπαντοτάκης θεώρησε σκόπιµο να αναφέρει αρχικά ότι στην εποχή της οικονοµικής κρίσης, των αξιών, των ιδεολογιών οι πολίτες καταλαβαίνουν µόνο αν τους πεις την αλήθεια.
Χρέωσε µέρος της ευθύνης για την κατάσταση της χώρας στα πανελλαδικά και τα τοπικά ΜΜΕ γιατί δεν πρόσφεραν αντικειµενική ενηµέρωση. Για το δε νοµό Σερρών ανέφερε ότι µέρος της υποβάθµισης του και της κατάταξης του στην 52η θέση από πλευράς ανάπτυξης ευθύνη φέρει και ο τρόπος µε τον οποίο λειτούργησαν τα ΜΜΕ.
Θεώρησε αδιανόητο την ώρα που τα εισοδήµατα των Σερραίων είναι τόσο πενιχρά και η επιχειρηµατικότητα χωλαίνει να λειτουργούν στο Νοµό τέσσερις τοπικοί τηλεοπτικοί σταθµοί που περιµένουν να συντηρηθούν από100 µε 120 επιχειρήσεις.
Η οικονοµική αυτοτέλεια είναι σύµφωνα µε τον Γιώργο Μπαντοτάκη αυτή που µπορεί να εξασφαλίσει την αντικειµενική ενηµέρωση του µέσου.
«Για να είναι ένα µέσο χρήσιµο για τον τόπο του πρέπει να πατά γερά οικονοµικά. Λέει κάποιος την αλήθεια όταν δεν µπορεί να εκβιαστεί κάτω από το βάρος των όποιων οικονοµικών δυσκολιών.Με την απόφαση της συνεργασίας  της TVS και της “Νέας Τηλεόρασης” και µπορούµε να επιβιώσουµε αλλά και να προσφέρουµε σωστή ενηµέρωση» κατέληξε ο Γιώργος Μπαντοτάκης.
Θεώρησε τέλος σκόπιµο να ευχαριστήσει τα τοπικά ΜΜΕ που παρεβρέθηκαν στη συνέντευξη (κάλυψαν τη συνέντευξη εκτός από τα συνεργεία των δύο τηλεοπτικών σταθµών που εγκαινίασαν την συνεργασία τους, το«Σερραϊκόν Θάρρος» και ο «Παρατηρητής», αλλά και αυτούς που απουσίαζαν).
Σε ερώτηση της συναδέλφου εφηµερίδας «Παρατηρητής» ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο δεν συνεργάζεται τηλεοπτικός σταθµός που αντιµετωπίζει οικονοµικά προβλήµατα οι κ.κ. Τσέπελας και Μπαντοτάκηςαπάντησαν ότι ο εγωϊσµός και η αλαζονεία είναι αυτό που δεν τους επιτρέπει να κάνουν τέτοιες υπερβάσεις και να έρθουν στον κόσµο της πραγµατικότητας και της νέας εποχής.

του Δημήτρη Νάτσιου

πηγή: sertharros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: