Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

Αποσπάστηκαν Σερραίοι εργαζομένοι, στην ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγική διαδικασία στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ ΑΕ), στο Πλατύ Ημαθίας, αφού όλα δείχνουν ότι "μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεκινήσει η καταβολή των ποσών της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ζαχαρότευτλων 2012".
Μιλώντας στο....

ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας Παύλος Μπογιαννίδης, υπογράμμισε ότι "δεν μπορούμε άλλο να καθυστερήσουμε τη συγκομιδή και μεταφορά τεύτλων στο εργοστάσιο, καθώς όσο η παραγωγή μένει στα χωράφια πέφτει η ποιότητα" τόνισε ο κ. Μπογιαννίδης και πρόσθεσε: "Αν και πάλι μας εμπαίζουν και δεν πληρωθούμε, πολύ φοβάμαι ότι ο κόσμος θα σταματήσει τις εργασίες, λόγω έλλειψης χρημάτων για αγορά πετρελαίου".

Επισημαίνεται ότι η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ στο Πλατύ Ημαθίας επρόκειτο να ξεκινήσει την περασμένη Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, πανέτοιμοι να παραλάβουν τεύτλα και να ξεκινήσουν την παραγωγική διαδικασία του μοναδικού πλέον εν λειτουργία εργοστασίου της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, δηλώνουν οι εργαζόμενοι, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου τους Στέργιος Στράντζαλης.

Στο εργοστάσιο εργάζονται 120 άτομα, ενώ ήδη βρίσκονται στις θέσεις τους άλλα περίπου 30 άτομα από Σέρρες και Ορεστιάδα -με απόσπαση και ειδική συμφωνία- που εργάζονταν στις εκεί μονάδες της ΕΒΖ, η λειτουργία των οποίων ανεστάλη εντός του καλοκαιριού. Οι εργαζόμενοι αυτοί θα απασχολούνται στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ για περίπου τρεις μήνες.

Σύμφωνα με τον κ. Στράντζαλη, η συνολική σπορά αφορά 75.000 στρέμματα που αντιστοιχούν σε 4,9 εκατ. κιλά. Το δε εργοστάσιο είναι δυναμικότητας 9000 κιλών ημερησίως και τα τεύτλα από Ορεστιάδα θα φτάνουν στη Βέροια με τρένο και φορτηγά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: