Σελίδες

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Παιδική έκθεση ζωγραφικής στις Σέρρες

Με τα εγκαίνια της έκθεσης παιδικής ζωγραφικής στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών, ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ιστορικός Ονειροχάρτης του νομού Σερρών που πραγματοποιήθηκε στο....
πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο δήμος Σερρών με αφορμή την περσινή επέτειο των 100 χρόνων, από την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών.

Το πρόγραμμα «Ιστορικός Ονειροχάρτης των Σερρών» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Εικαστικό Εργαστήριο του Δήμου Σερρών «Άρτιο» στη διάρκεια του σχολικού έτους 2012-13 σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εφάρμοσει σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνικές, ομαδική εργασία, εκπαίδευση μέσα από τις τέχνες και ενεργοποίηση κριτικού στοχασμού.

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του νομού Σερρών, αφού μελέτησαν γνωστές και άγνωστες πτυχές της τοπικής ιστορίας, χρησιμοποιώντας την πρόσφατη έκδοση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, υποστηρικτικό υλικό για τη Διδασκαλία της Τοπικής Ιστορίας (Σέρρες 2013), ζωγράφισαν ένα έργο όπου κατέγραψαν τις σκέψεις τους για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του τόπου τους.

Ιστορική μνήμη, πραγματικότητα και όνειρο συνδυάστηκαν με δημιουργικό τρόπο από 600 περίπου μαθητές ,17 Δημοτικών Σχολείων του νομού, σε 360 έργα ζωγραφικής που θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι ενδιαφερόμενοι, στο βιβλίο που εκδόθηκε ,αλλά και στην έκθεση παιδικής ζωγραφικής που λειτουργεί από τις 28 Απριλίου, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη των Σερρών και θα ολοκληρωθεί στις 4 Μαΐου.

Στη μοναδική αυτή έκθεση παιδικής ζωγραφικής, γίνεται αντιληπτό, πώς ένα παιδί κατανοεί την ιστορικότητα του τόπου του, πώς βιώνει τη σημερινή πραγματικότητα και τελικά πώς ονειρεύεται το μέλλον του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: