Σελίδες

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Το παρασκήνιο της επίσκεψης Σαμαρά στην Αμφίπολη

«Κώστα, πάμε τώρα στην Αμφίπολη» είπε στο τηλέφωνο ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στον υπουργό Πολιτισμού Κ. Τασούλα και πήραν το πρωθυπουργικό αεροσκάφος από την Ελευσίνα και  προσγειώθηκαν στη.... Θεσσαλονίκη.
Μαζί τους ήταν και η σύζυγος του πρωθυπουργού Γεωργία. Στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου τούς υποδέχθηκε ένας... Καραμανλής: «Ενας Καραμανλής φρουρεί τον χώρο» είπε ο κ. Τασούλας και έκανε τις συστάσεις στον Πρωθυπουργό. Του συνέστησε τον αστυνόμο Ιωάννη Καραµανλή, ο οποίος βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό. Στην υποδοχή ήταν και δύο γυναίκες, η κυρία Αικατερίνη Περιστέρη, προϊστάμενη της ΚΗ' Εφορείας, και η κυρία Λίνα Μενδώνη, γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού. Ουδείς άλλος. Μόλις ο Πρωθυπουργός ανέβηκε τη σιδερένια σκαλωσιά και βρέθηκε μπροστά στις δύο σφίγγες που κοιτάει η μία την άλλη σαν ακοίμητοι φρουροί του χώρου είπε: «Πρώτη φορά στη ζωή μου βρίσκομαι τόσο κοντά σε ένα σπουδαίο μυστικό».
***
Μυστικό και μάλιστα σπουδαίο και όταν αργότερα ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής ζητούσαν επιμόνως κάποιος αρμόδιος να τους αποκαλύψει ποιο είναι αυτό το μυστικό, ανέλαβε ο κ. Τασούλας να λύσει τις απορίες. Αφού στην αρχή θέλησε να κάνει χιούμορ λέγοντας ότι «σίγουρα εδώ είναι θαμμένος ή θαμμένη κάποιος ή κάποια σπουδαιότερος/η από έναν... ευρωβουλευτή», ξαφνικά σοβαρεύτηκε και τους είπε: «Περιμέναμε 2.500 χρόνια για να δούμε τι συμβαίνει και τώρα δεν μπορείτε εσείς να περιμένετε τρεις εβδομάδες;». Εκείνο που πρέπει επίσης να ξέρετε είναι ότι η Γεωργία Σαµαρά έμεινε για πολλή ώρα παρατηρώντας τους εξαίρετους  χρωματισμούς στα θραύσματα του τοίχου των ανασκαφών και επίσης ο Πρωθυπουργός όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού είχε εγκρίνει κονδύλια για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη. Από τότε ενδιαφερόταν για τη μεγάλη αυτή ανασκαφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: