Σελίδες

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Στην κ/ξ Archirodon - Intrakat- Envitec τα απορρίμματα Σερρών

Η κοινοπραξία Archirodon Group - Intrakat - Envitec ανέλαβε το έργο διαχείρισης απορριμμάτων στις Σέρρες, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν.Σερρών.
Η σύγχρονη μονάδα διαχείρισης, προϋπολογισμού της τάξης των 40 εκατ. ευρώ, θα διαχειρίζεται για 27 έτη περίπου....
90 τόνους απορριμμάτων και η χρηματοδότησή της θα προέλθει από ίδια κεφάλαια και κοινοτικούς πόρους.

Πρόκειται για το τρίτο έργο ΣΔΙΤ που ολοκληρώνεται μέσα στη χρονιά, γεγονός που καταδεικνύει ότι «κάτι κινείται» στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων.

Το συγκεκριμένο project σηματοδοτεί και την επιστροφή της Archirodon στην ελληνική αγορά.

Η ελληνική κατασκευαστική, που είναι καλά τοποθετημένη στην εύρωστη Σαουδική Αραβία, αναλαμβάνει έργα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και στη Βόρεια Αφρική το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει έργα – μαμούθ.

Ένα από αυτά αφορούσε στην κατασκευή νήσων για την προστασία τεχνητού νησιού, σε σχήμα φοίνικα, σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από την ακτή. Η «αποστολή» της εταιρείας περιλάμβανε την τοποθέτηση 10 εκατ. τόνων πέτρας σε μόλις 19 μήνες, όταν όλο το προσωπικό και τα υλικά μεταφέρονταν μέσω της θάλασσας.

Στην Ελλάδα, όπου βρίσκεται μία από τις δύο έδρες της κατασκευαστικής (η δεύτερη είναι στην Ντόρντρεχτ της Ολλανδίας), απήχε το τελευταίο διάστημα από τη διεκδίκηση των μεγάλων εγχώριων έργων, με το τελευταίο έργο στο οποίο είχε συμμετάσχει να είναι η υποθαλάσσια αρτηρία Θεσσαλονίκης.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: