Σελίδες

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

«Φύλλο και φτερό» το Ψηφιακό Μουσείο Τύπου - Προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Σερρών

Το θέμα του Ψηφιακού Μουσείου Τύπου συζήτησε κατά τη συνεδρίασή  του το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (ΚΕΔΗΣ) το βράδυ της περασμένης Τρίτης, 4 Φεβρουαρίου.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ενημέρωση έγινε από τον δικηγόρο Μιχαήλ  Μιχαηλίδη ο οποίος έχει εξουσιοδοτηθεί να...
χειριστεί την υπόθεση, ύστερα από την προκαταρτική έρευνα που είναι σε εξέλιξη από την  Εισαγγελία Σερρών.
Ενημέρωση για τη λειτουργία του Μουσείου Τύπου έγινε από τον δημοσιογράφο – Διευθυντή του Μουσείου Τύπου Ιωάννη Δελή. Ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι η διαδικασία λειτουργίας Ψηφιακού Μουσείου Τύπου έγινε με ανοικτή διαδικασία για την οποία ήταν ενημερωμένοι όλοι οι δημοσιογράφοι του Νομού.
Υποστήριξε ότι ο ίδιος προσφέρθηκε εθελοντικά να εργαστεί για την λειτουργία του και ότι στην απόφαση του  Δ.Σ. της ΚΕΔΗΣ φαίνεται ξεκάθαρα ότι η αμοιβή του (500 ευρώ/μήνα) από την λειτουργία του Μουσείου θα γίνεται μέσω χορηγιών που θα εξασφαλίζει ο ίδιος και σε καμία περίπτωση από χρήματα της ΚΕΔΗΣ.
Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει σαφές νομικό πλαίσιο για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις  που τροφοδοτούν άδικα σχόλια στον Τύπο για την λειτουργία του Ψηφιακού Μουσείου Τύπου. Ανέφερε επίσης ότι το διάστημα που το Ψηφιακό Μουσείο Τύπου λειτουργεί, καμία χορηγία δεν εξασφαλίστηκε, γεγονός που απέδωσε στο ότι η ιστοσελίδα δεν έχει προβληθεί και διαφημιστεί επαρκώς.
Με την τοποθέτηση του δημοσιογράφου συμφώνησε η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Φωτεινή Αρναούτογλου, ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Αναστασιάδης (αν και παρατήρησε ότι θα πρέπει να υπάρξει αυστηρό πλαίσιο γενικότερης λειτουργίας της ΚΕΔΗΣ).
Ακόμη, το μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΗΣ Πέτρος Σαμσάρης χαρακτήρισε αξιέπαινη την πρωτοβουλία του δημοσιογράφου Ιωάννη Δελή για την δημιουργία του Ψηφιακού Μουσείου Τύπου, άλλα συμμερίστηκε απόλυτα τις επισημάνσεις που έγιναν από την πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ.
 Ανέφερε επίσης ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να καθοριστεί η χρονική διάρκεια της σύμβασης που θα υπάρξει με τον δημοσιογράφο.
 Σημειώνεται τέλος ότι ο δικηγόρος Μιχαήλ Μιχαηλίδης θα υπερασπιστεί με υπόμνημα όλα τα μέλη του Δ.Σ της ΚΕΔΗΣ και θα συντάξει το συμφωνητικό με τον Διευθυντή του Μουσείου Τύπου Ιωάννη Δελή.

 Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ για το Ψ.Μ.Τ.

 Για το θέμα η πρόεδρος της επιχείρησης Φωτεινή Αρναούτογλου δήλωσε πως: «Για την υπόθεση ορίσαμε δικηγόρο και τις εξελίξεις θα τις δούμε σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., αφού πρώτα ενημερωθούμε πλήρως. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν έχει γίνει καμία οικονομική συναλλαγή, δεν υπάρχει κανένα παραστατικό και το μόνο που υπάρχει είναι η έγκριση του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΣ να δημιουργηθεί η συγκεκριμένη ιστοσελίδα». Στο ερώτημα ωστόσο, για την ιδιοκτησία της ιστοσελίδας, δεν ήταν σε θέση -για την ώρα τουλάχιστον- να μας απαντήσει.

Δ.Ν. sertharros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: